Bijzondere bijstand aanvragen

Waarvoor wilt u bijzondere bijstand aanvragen?

U kunt via DigiD bijzondere bijstand aanvragen voor de eigen bijdrage rechtsbijstand. Bent u getrouwd of woont u samen? Dan vragen we uw partner om het aanvraagformulier ook te ondertekenen met DigiD. Als u bijzondere bijstand wilt aanvragen voor andere kosten, bel dan met het Werkplein.

Bewijsstukken
We vragen u om een aantal bewijsstukken digitaal aan te leveren. Zorg dat u deze bewijsstukken digitaal beschikbaar heeft. Zonder deze bewijsstukken kunnen wij uw aanvraag niet afhandelen. Het uploaden van de bewijsstukken gaat via een veilige verbinding. Het gaat om deze bewijsstukken:

  • een Toevoeging of een Lichte Advies Toevoeging (LAT) of een Mediation Toevoeging van de Raad voor de Rechtsbijstand;
  • nota van de gemaakte kosten (factuur van uw advocaat, nota van in rekening gebrachte verschotten of nota griffierecht);
  • bewijsstukken voor uw inkomen en vermogen, als u geen bijstandsuitkering van het Werkplein ontvangt. 

U kunt op elk moment stoppen, op 'bewaren' klikken en binnen 24 uur weer verdergaan waar u gebleven was. Uw gegevens worden dan 24 uur bewaard, daarna moet u opnieuw beginnen. Wij hebben pas toegang tot uw gegevens nadat u de aanvraag heeft verstuurd.

Bewindvoerder of onder curatele
Heeft u een bewindvoerder of staat u onder curatele? Dan kan alleen uw bewindvoerder of curator de aanvraag voor u indienen. Hiervoor heeft uw bewindvoerder of curator een inlogcode nodig. Uw bewindvoerder of curator kan contact opnemen met het Werkplein om een inlogcode te ontvangen.

  Aanvragen via DigiD


Heeft u hulp nodig bij het aanvragen?

  • Wij helpen u graag aan de telefoon. En op onze vestiging in Etten-Leur.
  • Houd uw DigiD bij de hand. Dan kunnen we u sneller helpen.
  • Openingstijden en contact

Alleen uw bewindvoerder of curator kan een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand voor de vergoeding van kosten voor bewindvoering, curatele en mentorschap.

Vraag uw bewindvoerder of curator om de aanvraag voor u in te dienen. 

U kunt bijzondere bijstand aanvragen door te bellen of door naar het Werkplein in Etten-Leur te komen. Aanvragen bij het Werkplein in Roosendaal of digitaal een aanvraag doen is niet mogelijk.

Aanvragen: bel met het Werkplein of bezoek onze vestiging in Etten-Leur.
openingstijden en contact

 

Aanvragen bijzondere bijstand
Als bewindvoerder of curator kunt u online een aanvraag indienen voor de eigen bijdrage in de kosten voor rechtsbijstand en de kosten voor bewindvoering/curatele/mentorschap. Andere soorten bijzondere bijstand kunt u aanvragen door te bellen of door naar het Werkplein in Etten-Leur te komen.

Bewijsstukken
We vragen u om een aantal bewijsstukken digitaal aan te leveren. Zorg dat u deze bewijsstukken digitaal beschikbaar heeft. Zonder deze bewijsstukken kunnen wij uw aanvraag niet afhandelen. Het uploaden van de bewijsstukken gaat via een veilige verbinding.

U heeft een inlogcode nodig om online aanvragen te doen.​​​​​​
Heeft u nog geen inlogcode? Neem dan contact op met het Werkplein.

 Aanvragen met inlogcode