Dit doet het Werkplein

Het Werkplein Hart van West-Brabant ondersteunt inwoners bij het vinden van werk en/of aanspraak willen maken op een bijstandsuitkering of andere regeling.
Het gaat om de inwoners uit:

  • Etten-Leur
  • Halderberge
  • Moerdijk
  • Roosendaal
  • Rucphen
  • Zundert

Het Werkplein biedt informatie en advies over werk, inkomensondersteuning, advies en ondersteuning op maat om 'naar vermogen' te participeren en te werken of om uit schulden, armoede of sociaal isolement te komen en te blijven.

Werk staat centraal 

Mensen die minder te besteden hebben, geven we weer ademruimte door inkomensondersteuning. Maar: werk staat centraal. Het Werkplein Hart van West-Brabant beschouwt werk als het belangrijkste middel om zelfstandig te zijn en uit de armoede te komen. Het is belangrijk dat iedereen die kan werken dat ook doet en zelf in zijn levensonderhoud voorziet. Een uitkering is dan niet aan de orde. Wie niet direct aan het werk kan, gaat actief aan de slag om zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het Werkplein kan ondersteunen, maar in principe blijft u zelf verantwoordelijk voor het vinden van een baan.

Onze ambitie

Onze ambitie is om zoveel mogelijk inwoners aan regulier werk te helpen. Onze regio huisvest ruim 225.000 inwoners en ruim 18.000 actieve bedrijven die werkgelegenheid bieden aan ruim 104.000 personen. Het Werkplein Hart van West-Brabant is de grootste werk- en inkomen-regio in West-Brabant.

Voor werkgevers

Het Werkplein Hart van West-Brabant is er ook voor alle bedrijven die werknemers zoeken. Wij helpen ze graag bij het zoeken naar de geschikte kandidaten voor hun bedrijf. Wij beschikken over een groot en gevarieerd regionaal werkzoekendenbestand. Gekwalificeerde mensen die direct aan de slag kunnen, maar ook mensen die ondersteuning nodig hebben om een plek op de arbeidsmarkt te vinden. Tevens adviseren we werkgevers over allerlei zaken, zoals arbeidsrecht en de consequenties van de participatiewet. Werkgevers krijgen bij ons nooit te maken met werving-/selectiekosten of bemiddelingskosten. Daarnaast kunnen zij in aanmerking komen voor aantrekkelijke regelingen.

Groener Werkplein

Het Werkplein Hart van West-Brabant maakt een ontwikkeling door die inwoners meer dan voorheen centraal stelt in de dienstverlening. We bereiden ons voor op een nieuwe manier van werken. Een manier van werken waarbij onze dienstverlening (nog) beter aansluit op de behoeftes van inwoners, maar ook van samenwerkingspartners en de gemeenten. We noemen dit de 'vergroening van het Werkplein'.Lees er hier meer over.