Lening van de Kredietbank Rotterdam

Iedereen heeft wel eens te maken met onverwachte tegenvallers. Een persoonlijke lening van de Kredietbank Rotterdam kan dan uitkomst bieden. U kunt bij het Werkplein een aanvraag indienen voor een lening bij de Kredietbank als u woont in de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Roosendaal, Rucphen of Zundert.

Voor wie

U komt mogelijk in aanmerking als u:

  • een inkomen heeft tot 130% van het bruto minimumloon of,
  • ouder bent dan 65 jaar of,
  • niet bij een andere bank terecht kunt.

Terugbetalen van de lening

Een lening moet u altijd terugbetalen. Voordat u de lening afsluit hoort u precies hoeveel u per maand moet betalen. Ook weet u wanneer het terugbetalen weer stopt. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.  

Controle bij Stichting BKR

Tijdens de aanvraag wil de Kredietbank graag weten of leningen heeft of heeft gehad en of u deze leningen altijd op tijd terugbetaalt. Dat controleert de Kredietbank bij Stichting BKR.

Rente

De rente wordt bepaald aan de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen. De tarieven van persoonlijke leningen vindt u op de website van de Kredietbank West-Brabant.

Niet bedoeld voor schulden

Een lening is niet bedoeld voor het aflossen van schulden. Heeft u schulden? Kijk dan voor de mogelijkheden voor hulp bij de regelingen in uw gemeente.

Bijzondere bijstand

Komt u niet in aanmerking voor een lening van de Kredietbank voor een noodzakelijke aanschaf van duurzame gebruiksgoederen (zoals witgoed, meubels, de babykamer, vloerbedekking, behang of gordijnen)? En is het inzetten van spaargeld of koop op afbetaling niet mogelijk? Vraag dan bij het Werkplein of u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand.

Het Werkplein voert met u het eerste gesprek om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een lening. U kunt bij het Werkplein een lening aanvragen door te bellen of langs te komen. De lening wordt verstrekt door de Kredietbank West-Brabant.

Op de website van de Kredietbank vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Aanvragen: bel met het Werkplein of bezoek onze vestiging in Etten-Leur.
openingstijden en contact