Marko Does nieuwe directeur Werkplein Hart van West-Brabant

donderdag 29 november - 15:26
Het Werkplein Hart van West-Brabant heeft een nieuwe directeur in de persoon van Marko Does. De nieuwe directeur heeft zijn sporen in het sociaal domein verdiend als hoofd van de intergemeentelijke sociale dienst in de Krimpenerwaard en als coördinator sociaal domein in de Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Hij was de laatste jaren werkzaam als gemeentese-cretaris / algemeen directeur bij de gemeenten Giessenlanden en Strijen.

Thuiskomen in het sociaal domein

“Dit voelt voor mij als thuiskomen”, aldus Does (54). “Ik geloof in de kracht en drijfveren van mensen om iets moois van hun leven te maken. Maar soms hebben ze daar een handje bij nodig. Daarom wilde ik absoluut terug naar het sociaal domein, waar dit de essentie is van het werk. Ik tref hier in West-Brabant een Werkplein aan dat sinds de oprichting in 2015 al goed op poten is gezet. Het is voor mij een prachtige uitgaging om hierop door te bouwen, samen met iedereen die betrokken is bij het Werkplein.”

Door de wol geverfd

Een selectiecommissie, geleid door bestuursvoorzitter Thomas Zwiers, ging op zoek nadat de vorige directeur Bas Kurvers een wethouderspost accepteerde bij de gemeente Rotterdam. Volgens Zwiers haalt de regio een door de wol geverfde directeur in huis: “Ik verwacht dat we met Marko de persoon gevonden hebben waarmee we de huidige koers op een succesvolle manier gaan voortzetten. Hij brengt veel ervaring mee en kent de kracht van (regionale) samenwerking uit zijn eerdere werk.”