Nieuwe digitale aanvraagformulieren

donderdag 05 juli - 18:42
Op deze website kunt u nu met DigiD een vergoeding voor de eigen bijdrage rechtsbijstand aanvragen. Het was al mogelijk om digitaal uzelf te melden voor een bijstandsuitkering en financiële steun voor kleine zelfstandigen (bbz) aan te vragen.

Het Werkplein heeft haar bestaande papieren aanvraagformulieren tegen het licht gehouden om ze toegankelijker en digitaal beschikbaar te maken. De komende maanden gaan we stapsgewijs nieuwe digitale aanvraagformulieren introduceren. Een aanvraag doen met de nieuwe formulieren kan dan voortaan 24 uur per dag 7 dagen per week.

Hulp bij aanvragen aan de telefoon en de balie

Omdat niet iedereen handig is met computers, kunnen mensen die hulp nodig hebben hiervoor bellen of langskomen op het Werkplein. Een medewerker helpt u dan op weg of vult samen met u de vragenlijst in. Op het Werkplein staan computers voor u klaar om de website te gebruiken.

Eenvoudiger aanvragen

Doordat het online formulier of de baliemedewerker controleert op volledigheid en juistheid, verwachten we veel vaker in één keer alle benodigde gegevens te ontvangen. Met de bestaande papieren aanvraagformulieren gebeurt het vaak dat mensen achteraf nog ontbrekende gegevens moeten aanleveren. Met de nieuwe aanpak weet u sneller waar u aan toe bent.

Website werkpleinhartvanwest-brabant.nl 

Deze website biedt een overzicht van alle ondersteuningsvormen op het gebied van werk en inkomen. Naast het indienen van een aanvraag bij het Werkplein kunt u hier ook informatie vinden over andere lokale, regionale en landelijke regelingen. De teksten zijn geschreven met hulp van een testpanel van laaggeletterden. Ook is de website toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden.

Doe nu een aanvraag met DigiD