Sociaal inkopen (SROI)

Iedereen verdient een kans om mee te doen in de samenleving, een kans op werk. Daarom vragen de 6 gemeenten in het Hart van West-Brabant bij aanbestedingen aan opdrachtnemers om mensen die kans te geven. Dit heet Social Return On Investment (SROI).

Animatievideo SROI 

Sociaal inkopen bij aanbestedingen

Het idee is simpel: bij grotere aanbestedingen vragen gemeenten aan leveranciers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij de uitvoering van de opdracht.

De gemeenten in het Hart van West-Brabant stellen standaard een SROI-verplichting bij aanbestedingen van werken boven de € 1.000.000,- en bij aanbesteding van leveringen en/of diensten boven de € 150.000,-. Afhankelijk van het soort opdracht wordt de SROI-waarde vastgesteld als percentage van de aanneemsom.

De coördinator SROI helpt u met plezier verder

Gaat u aan de slag voor de gemeente Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert? Om u te ondersteunen bij de invulling van uw SROI-verplichting is er een coördinator SROI: Brenda Bom van het Werkplein. Zij is hét aanspreekpunt in de regio voor alle vragen over SROI.

Brenda zoekt graag samen met u naar geschikte kandidaten of een andere creatieve invulling. In haar rol is ze niet alleen bij aanvang van een opdracht betrokken, zij coördineert, faciliteert en adviseert waar nodig tijdens het gehele traject.

Brenda Bom coordinator SROI


Brenda is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 29 57 26 50
en via e-mail brenda.bom@werkpleinhartvanwest-brabant.nl