Speedmeeten, een prettig gesprek en een grenzeloze wandeling: zo maakt Hart van West-Brabant de match

vrijdag 14 september - 13:15
Op 20 september worden werkgevers en werkzoekenden in 16 gemeenten dichter bij elkaar gebracht tijdens de Match van West-Brabant. Het evenement is een samenwerking tussen alle regio’s van het WerkgeversServicepunt West-Brabant, gemeenten, de WVS en het UWV. In de regio Hart van West-Brabant staan speedmeets, een prettig gesprek en een grenzeloze wandeling op het programma.

Mix & Match: speedmeets over vacatures

Bij het Trivium in Etten-Leur gaat tijdens de ‘Mix & Match’ een korte film in première waarbij West-Brabantse werkgevers aan de aanwezige werkzoekenden laten zien welke banen de branches schoonmaak & thuiszorg, logistiek & productie, groen en dienstverlening te bieden hebben. Vervolgens kunnen werkzoekenden tijdens speedmeets meteen met bedrijven in gesprek over de invulling van vacatures.

Bekend maakt bemind tijdens een prettig gesprek 

Een ontmoeting tussen werkgevers en werkzoekenden zonder cv’s en vacatures, maar gewoon van mens tot mens. Zo ontstaat een prettig gesprek. Werkgevers krijgen de uitdaging om te kijken naar mogelijkheden en talenten van de werkzoekenden en daarvoor passende taken binnen zijn/haar bedrijf of het netwerk aan te bieden. Voor de werkzoekenden is het de kunst om zijn/haar ‘pitch’ zo goed mogelijk te doen.

Een grenzeloze wandeling

In Roosendaal maken statushouders uit Syrië en Eritrea samen met werkgevers een ‘grenzeloze wandeling’. Tijdens de wandeling leren werkgevers meer over de achtergrond en afkomst van de statushouders en krijgen  statushouders meer zicht op onze Nederlandse werkcultuur: de baas met ‘je’ aanspreken, een standaard 40-urige werkweek en op de fiets naar je werk.

Match van West-Brabant

Tijdens de Match van West-Brabant op donderdag 20 september bundelen alle regio’s van het WerkgeversServicepunt West-Brabant hun krachten. Waarom? Om nog meer werkgevers te helpen bij het vinden de juiste mensen om het werk gedaan te krijgen. Met als doel nog meer werkzoekenden aan de slag te krijgen. Een overzicht van de activiteiten in alle 16 West-Brabantse gemeenten staat op: www.wspwestbrabant.nl/dematchvanwestbrabant