U gaat tijdelijk naar het buitenland

Meld het als u naar het buitenland gaat. Doe dat ten minste vier weken voordat u vertrekt. U mag per jaar niet langer dan 4 weken in het buitenland verblijven. Zorg dat u (en uw partner) zich de eerstvolgende werkdag na terugkomst persoonlijk melden bij het Werkplein. 

Meld uw reis (met uw partner) naar het buitenland bij het Werkplein

U (en uw partner) moet(en) het verblijf in het buitenland vooraf melden bij het Werkplein. Het formulier vindt u onderaan deze pagina. Het formulier moet u volledig ingevuld en ondertekend inleveren bij het Werkplein Hart van West-Brabant. 

Meld u (met uw partner) de eerstvolgende werkdag na terugkomst persoonlijk bij het Werkplein

Denk er ook aan om uw paspoort, identiteitskaart en tickets (bijvoorbeeld vliegticket, bevestiging van uw verblijfplaats, etc.) mee te nemen.

U mag 4 weken (28 dagen) per kalenderjaar in het buitenland verblijven.

Dit heeft geen invloed op uw uitkering. De reden van uw verblijf in het buitenland maakt niet uit. Dit kan een vakantie zijn of bijvoorbeeld een familiebezoek. U mag de 4 weken verspreiden over het jaar, maar de totale periode mag niet meer dan 4 weken zijn.

Per verblijfsperiode heeft u recht op 1 reisdag die niet meetelt voor het maximaal aantal dagen per jaar.

Als u bijvoorbeeld op vrijdag uit Nederland vertrekt en zondag weer terug bent, dan tellen wij dit als 2 dagen buitenland.

U ontvangt (tijdelijk) geen uitkering als u zich niet op tijd meldt of terugmeldt.

Zorg er daarom voor dat u niet langer dan 4 weken per jaar in het buitenland bent. En meldt u altijd op tijd voordat u gaat en bij terugkomst.

Bel met het Werkplein om het meldingsformulier aan te vragen. U krijgt het formulier dan thuisgestuurd. U kunt het formulier ook downloaden.

pdf Meldingsformulier vooraf aan verblijf in het buitenland (PDF, 65.34 KB)