Van uitkering naar logistiek medewerker

dinsdag 12 december - 13:49
Felicitaties voor negentien kandidaten die bij DSV een traject tot logistiek medewerker hebben doorlopen. Na het opdoen van 150 uur ervaring bij de logistiek dienstverlener van het Primark distributiecentrum mochten zij hun certificering in handen nemen. De kandidaten zijn allemaal afkomstig uit een ww- of bijstandsuitkering.

In gesprek met Roosendaalse wethouder Hans Verbraak vertelt logistiek medewerker John wat het certificaat voor hem betekent: “Ik heb drie jaar aan de kant gestaan. Dan hoor je eigenlijk niet bij. "Het is weekend", hoorde ik de radio-dj dan op vrijdagmiddag zeggen. Maar als je al de hele week thuis zit, dan voelt het niet als weekend.” 

Van de negentien kandidaten werken er nu vier mensen nog bij DSV. Negen anderen zijn in de tussentijd bemiddeld naar een baan bij andere werkgevers in de regio. Eerder dit jaar zijn via dit opleidingstraject al 25 mensen van een uitkering naar een baan als logistiek medewerker gegaan.

Met de komst van het Primark distributiecentrum van DSV naar Roosendaal, heeft wethouder Verbraak afspraken gemaakt met DSV om werkgelegenheid te creëren voor mensen die al langere tijd een uitkering hebben: “Ik ben ontzettend blij dat DSV haar maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft genomen en dat dit het resultaat is. Daar ben ik erg trots op.”