Werkzoekenden bouwen toekomst in de zorg op

donderdag 28 juni - 17:48
Twaalf werkzoekenden hebben een certificaat ontvangen om te starten met een MBO-opleiding in de zorg. Zij verlaten nu de bijstandsuitkering en krijgen voor de duur van de driejarige opleiding een contract bij een zorgaanbieder. De afgelopen 20 weken hebben de deelnemers succesvol theorielessen en een praktijkstage afgerond.

Leren en werken

De deelnemers in de leeftijd van 25 t/m 54 jaar ontvangen hun startbewijs uit handen van de Roosendaalse wethouder René van Ginderen. De deelnemers zijn afkomstig uit heel West-Brabant. Tijdens de MBO-opleiding volgen zij een dag per week les en werken zij drie dagen per week bij een instelling.

Nieuwe zorgmedewerkers 

Landelijk kampen zorginstellingen met een groot tekort aan personeel en moeilijk te vullen vacatures. Daarom gaan zij nu ook tussen mensen in de bijstand op zoek naar nieuwe collega’s. De werkzoekenden zijn aangeleverd door Werkplein Hart van West-Brabant, gemeente Breda en ISD Brabantse Wal.

De praktijkplekken worden beschikbaar gesteld door Tante Louise (Bergen op Zoom), Surplus Zorg (Breda, Zevenbergen), Sovak (Terheijden), Elisabeth, S&L Zorg en SDW Zorg (Roosendaal) en Hayat Zorg (Breda). Het Kellebeek College in Roosendaal verzorgt de opleiding die deelnemers ontvangen.

WelSlagen in de zorg

Dit alles gebeurt onder de noemer ‘WelSlagen’. Dit is een instroomtraject naar werk en zorg. WelSlagen wordt inmiddels voor het 8ste jaar op rij georganiseerd in West-Brabant, in samenwerking tussen Calibris Advies, het Werkplein Hart van West-Brabant, gemeente Breda, ISD Brabantse Wal en UWV Werkbedrijf.