Begeleiding bij inburgeren

Read this page in English

Inburgeren is voor nieuwkomers die voor langere tijd naar Nederland komen. De bedoeling van inburgering is dat nieuwkomers meedoen in Nederland. 

Inburgeren bij het Werkplein

Woont u in Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen of Zundert? Dan helpt het Werkplein u bij de inburgering. Dit doen we namens uw gemeente. 

Meedoen in Nederland

Tijdens de inburgering leert u de taal spreken. U leert ook uw woonplaats kennen. Heeft u geen werk? Dan krijgt u hulp om (betaald) werk te vinden.

Verplicht of vrijwillig inburgeren

Komt u vanuit een ander werelddeel naar Nederland? Dan is de kans groot dat u moet inburgeren. Inburgeren is niet voor iedereen verplicht. U kunt ook vrijwillig inburgeren, omdat u dat zelf wilt.

Animatievideo over inburgering

Kijk voor meer informatie de animatievideo Inburgeren in 2022. De video is ook beschikbaar in de volgende talen: Engels, Spaans, Farsi, Tigrinya, Somalisch, Arabisch, Dari en Pashto.

Begeleiding door regiehouders

De regiehouders van het Werkplein begeleiden nieuwkomers bij hun inburgering. Neem contact op met de regiehouders via 076 750 35 00 en het contactformulier.

Op de website www.inburgeren.nl leest u of u verplicht bent om in te burgeren. U leest hier ook wat de stappen van uw inburgering zijn.