Collectieve zorgverzekering met korting

U kunt via het Werkplein een zorgverzekering afsluiten die veel van uw kosten vergoedt. We hebben voor u een basisverzekering met keuze uit twee pakketten. In beide pakketten wordt de wettelijke eigen bijdrage voor alle Wmo voorzieningen (Wmo / CAK) én de eigen bijdrage voor thuisverpleging (Wlz) vergoed tot max. € 375,- per jaar.  

 • Gemeenten Extra: een aanvullend pakket met onder andere vergoedingen voor vervangende mantelzorg, brillen, de tandarts en de eigen bijdrage voor thuiszorg.
 • Gemeenten Extra Uitgebreid: aanvullende dekking voor de meest voorkomende zorgkosten van chronisch zieken en mensen met een beperking. U betaalt met dit pakket ook geen eigen risico van € 385,-. Dit betalen wij voor u. 
We hebben voor u op een rij gezet wat er wordt gedekt door de basisverzekering en de twee keuzepakketten:

pdf Dekkingsoverzicht CZ 2021 (PDF, 1.24 MB)
 

Via www.gezondverzekerd.nl kunt u snel en eenvoudig de vergoedingen vergelijken met andere zorgverzekeringen. U kunt hier ook de collectieve zorgverzekering afsluiten.

  We hebben voor u de premies in 2021 van onze twee zorgverzekeringen Gemeenten Extra en Gemeenten Extra Uitgebreid op een rij gezet. Het Werkplein betaalt mee aan de premie. En CZ geeft korting op de aanvullende verzekering. Zo bent u goed verzekerd voor weinig geld.

  Premies 2021

  Pakket Premie

  Gemeenten Extra

  € 157,49

  Gemeenten Extra Uitgebreid

  € 173,84

  U ontvangt de korting op de premie in de vorm van bijzondere bijstand. Wilt u weten hoe het premiebedrag is samengesteld? Een berekening vindt u hier:

  pdf Berekening premie (PDF, 169 KB)

  U kunt deelnemen aan de collectieve zorgverzekering 2021 als u:

  • op 1 januari 2021 minimaal 18 jaar bent;
  • op 1 januari 2021 ingeschreven staat in de bevolkingsadministratie van: Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen of Zundert;
  • op 1 januari 2021 rechtmatig in Nederland verblijft en niet gedetineerd bent;
  • uw inkomen niet boven de inkomensgrens uitkomt.

  Deze zorgverzekering is voor iedereen met een bijstandsuitkering of een (gezamenlijk) netto maandinkomen tot:

  Personen 18 tot AOW-leeftijd

   

  Inkomen
  per maand

  Inkomen
  per vier weken


  Gehuwd/samenwonend 

   

  € 1.751,-

   

  € 1.617,-

  Alleenstaande/alleenstaande ouder

  € 1.226,-

  € 1.132,-

  Personen met de AOW-leeftijd

   

  Inkomen
  per maand

  Inkomen
  per vier weken

  Gehuwd/samenwonend
   

   

  € 1.999,-
   


  € 1845,-
   

  Alleenstaande/alleenstaande ouder  

  € 1.462,-

  € 1.349,-

  Dit zijn voorlopige inkomensgrenzen.  Zit uw inkomen dicht bij de grens? Kijk dan halverwege december op onze website voor de definitieve inkomensgrenzen. 

  Het gaat om uw netto maandinkomen van januari 2021. Kijk op uw loonstrook voor uw netto maandinkomen. Tel de maandinkomens van uzelf en uw partner bij elkaar op.

  Bent u een ondernemer? Als ondernemer kan uw inkomen sterk wisselen per week of maand. Daarom kijken we niet naar uw maandinkomen in januari 2021, maar naar uw jaarresultaat in 2020. Bij een controle of u kunt meedoen berekenen we daarom uw gemiddelde maandinkomen met:
  • de jaarcijfers en aangifte inkomstenbelasting van het vorige boekjaar;
  • kolommenbalans tot en met het vorige afgesloten kwartaal (als u die heeft). 

  Rekenhulp en veelgestelde vragen netto maandinkomen

  Deze zorgverzekering vervangt de bijzondere bijstand voor medische kosten. Er zijn twee uitzonderingen waarbij u bijzondere bijstand voor medische kosten kunt aanvragen:

  • Als u op 1 januari 2021 de collectieve zorgverzekering niet kon afsluiten omdat u niet aan alle voorwaarden voldeed. U kunt dan later in het jaar bijzondere bijstand aanvragen voor medische kosten.
    
  • Als u de collectieve zorgverzekering afsluit en noodzakelijke medische kosten heeft die hoger zijn dan de verzekering vergoedt. U leest hier meer over bij kostensoorten bijzondere bijstand (pdf). Het kan gaan om medische kosten voor:
   • fysiotherapie
   • huidaandoeningen
   • enkele specifieke hulpmiddelen
   • logeerkosten / therapeutisch kamp voor zieke kinderen
   • tandarts/mondhygiëne onder strikte voorwaarden
   • voetbehandeling 

  U kunt zich niet meer aanmelden voor de zorgverzekering van 2021. Vanaf november 2021 leest u op deze pagina wanneer u zich weer kunt aanmelden.  

  In bijzondere gevallen moet u de verzekering vóór 31 december 2021 stopzetten. Bijvoorbeeld als u gaat verhuizen naar het buitenland of als u in de gevangenis komt.

  Afmelden collectieve zorgverzekering

  Heeft u vragen over de voorwaarden? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen?
  Neem contact met ons op. 

  Heeft u vragen over de vergoeding van medische kosten?
  Bel CZ via (088) 555 77 77
  CZ is iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 19.00 uur